• Slide Limousine Apropos
  • Over

Over

De Limousin is een Frans runderras. Het is een rustiek ras afkomstig uit de Limousin in Frankrijk. De Limousin ligt op dezelfde hoogte als onze streek.

De kastanjebruine koe kalft elk jaar. Het kalven verloopt natuurlijk en vereist geen antibioticum of ontstekingsremmer, wat bijdraagt tot de productie van gezond vlees.

Het ras is vooral bestemd voor de productie van vlees met een zeer fijne korrel. Dit wordt vooral gewaardeerd en is befaamd om zijn malsheid. Het voldoet het hele jaar aan de criteria voor kleur, smaak en gegarandeerd consumptieplezier. Dit rundvlees is ook opmerkelijk door zijn doorregenheid die noodzakelijk is voor een goede smaak. Dit criterium zal vooral gewaardeerd worden bij het proeven van gebraden of gegrilde stukken vlees.

Het Limousinras was het eerste in Frankrijk dat een rood label kreeg, een garantie voor kwaliteit.

Morfologie 

Het Limousinrunderras is een vleesras van groot formaat met een niet te donkere felle oranjerode kleur, die een beetje lichter is op de buik en op de achterkant van de dijen. Het vertoont geen vlekken of pigmentatie, de slijmvliezen zijn roze. Het heeft een korte kop, een breed voorhoofd en een brede snuit, de hoorns zijn dun, naar voren gebogen en lichtjes verhoogd aan het uiteinde (indien aanwezig). Andere kenmerken zijn: een korte nek, een brede en ronde borst, een breed bekken, vooral ter hoogte van de zitbeenderen, dat niet te schuin is. Weinig uitstekende heiligbeenlijn en heupen, goed gespierde voorpoten, zeer brede bovenkant met prominente spieren. Dik, verlaagd en afgerond bilstuk. Blonde horens en hoeven. Correcte beenstand. Soepel en dun vel.

(bron: wikipédia)

Vache limousine
Redirect Limousine
Redirect Frison
Redirect Gite